Fredagen den 29 Juni hade Film Sound Sweden lyckats pricka in en solig kväll för sin Sommar Fest som hölls bakom Filmhuset på Gärdet. Främst en anledning för föreningens medlemmar att få träffas och umgås på en avslappnad after work men också skönt efter den kalla vårens mörka pubträffar att flytta ut.

 

 

 

En skön grillfest för att fira att Sommaren kommit. Visst njöt nog alla av solens strålar och det gröna gräset med en öl i handen eller ett glas vin att mingla runt med.

 

 

Sedan startade FSS Festkommittén sina grillar och det blev hamburgare, varm korv, halloumi och grönsaksspett på löpande band tills alla var mätta och belåtna. Mästergrillarna Gustav Landbecker och Kim Creutzer serverade en riktig Fredags middag. Partytältet var med, men dög lika bra att sitta på då vädret höll sig.

 

 

När maten lagt sig så klinkade det i glasen och dags för utdelning av årets Film Sound Swedens pris Ljudvågen. 

 

 

Film Sound Sweden delar ut ljudvågen för framstående insatser som främjar förståelsen för ljudets roll inom svensk film, tv och spelindustri.

 

 

Tidigare under våren hade det varit öppet för alla att nominera via hemsidan och sedan utsåg föreningens styrelsen vinnaren. FSS Ordförande Mari Saastamoinen höll upp Ljudvågen av glas i solen, diplomet i andra handen och förkunnade att 2012 års pris går till Ulf Olausson. Motiveringen löd följande,

 
”För hans stora begåvning när det gäller Foley som är vida uppskattad. Det ”tramp” han levererar är alltid utomordentligt komplett och välgjort. Den verksamhet han byggt upp i hamnen är unik och han har också en förmåga att engagera skickliga medarbetare. Att han sedan är en mycket trevlig och serviceminded person gör han omtyckt av både nära medarbetare och hela branschen. Hans engagemang och historia inom Filmbranschen är både beundransvärd och inspirerande.”

 

 

 

 

Ulf som jobbar på Europa Foley i Frihamnen i Stockholm var själv inte var närvarande utan blev uppringd på sin mobil. Fick ett hurrande meddelande på sitt mobilsvar från glada kollegor. För att senare få ta emot priset själv. Tillbaka i Stockholm på måndagen skrev Ulf Olausson så här,

 

 

”Godmorgon alla.
Tillbaka efter Sweden Rock och är så lycklig.
Tusenmiljarders stora tack för Ljudvågen!! Tack alla ni som röstade på mig.
Tur att jag inte var på utdelningen för då hade jag gråtit ihjäl mig. När jag hörde den Fantastiska motiveringen på telefonsvararen så trillade jag nästan i kull.
TACK TACK TACK!!!!!”

 

 

Styrelsen förkunnade också att nu börjar FSS nya ljudinspelning av ljudeffekter och atmosfärer. Denna gång med Tema ”Sommarljud”. Sista inlämningsdag 31/8.

 

 

Tidigare har föreningen anordnat en inspelningsdagar med ett tema på ljudeffekter som efterfrågas. Alla som deltar och lämnar in sina ljud inom deadline får även alla andras ljudeffekter. Det har blivit väldigt lyckat och uppskattat så arkivet växer. Denna gång blir det inte en dag utan man har hela sommaren på sig. Så glöm inte ta med bandspelaren på semestern eller när du är på väg hem från jobbet och hör något ”somrigt”. Mer info kommer snart upp på hemsidan.

 


Sedan blev det brännbollsturnering. Jag har alltid tyckt att Gärdets gräsmatta är stor men andra inkommande gäng flyttade lite extra långt bort från vår brännbollsplan. ”Sällan” har man väl sett ljudtekniker springa så fort. Utklassningen blev total med 13-3 och vinnarlaget fick ta emot det goda priset. Till slut var kvällen till ända då solen gick ner. Efter god mat, dricka, prisutdelning, lite brännbollsträning men framförallt trevligt sällskap så gick nog alla glada hem.

Tack till alla er som deltog!

 

 

Varma Hälsningar till alla Er som inte kunde komma!

 
Film Sound Swedens önskar alla sina medlemmar En Glad Sommar!

 

%d bloggare gillar detta: