Jim Anderson arbetar som frilansande ljudtekniker och producent i New York, framför allt med jazz och akustisk musik. Han har arbetat med producenter som Bob Belden, Michael Cuscuna, Dr. Mark Feldman, Tommy LiPuma, Delfayo Marsalis, Richard Seidel, Kazunori Sugiyama, Akira Taguchi, Creed Taylor, Matthias Winckelmann m fl.

 

Han har gjort inspelningsprojekt med bl a storheter som Toshiko Akiyoshi, Patricia Barber, Terence Blanchard, James Carter, Ron Carter, Jon Fadis, Joe Henderson, J.J. Johnson, Lorin Maazel, Branford Marsalis, Christian McBride, Gonzalo Rubalcaba, Maria Schneider, McCoy Tyner, Phil Woods, John Zorn. Han har blivit nominerad för grammy arton gånger och vunnit fyra.

 
Jim kommer att prata om vilka verktyg en ljudtekniker har för att göra en inspelning “bättre än verkligheten.”

 

Jag anmäler mig till seminariet!

 

Tid: 24 maj kl 18.30.

 

Plats: Stockholms Universitet, Inst för data- och systemvetenskap, Isafjordsgatan 39, Kista.

 

Vägbeskrivning finns här.

 

Välkomna!

 

Mer info om Jim Anderson

%d bloggare gillar detta: