EMS (Elektron Musik Studion) erbjuder medlemmar i FSS att deltaga i Jez Riley French seminarium tisdagen den 8.e maj kl 18.30 på EMS:lokaler vid Münchenbryggeriet.

 

Jez Riley French (UK) föreläser om sitt arbete med fältinspelningar med utgångspunkt i okonventionella tekniker, kontaktmikrofoner, spolar, hy…drofoner, instruktioner (partitur) för lyssning/aktiv lyssning, ljudande tystnad och ”quietude”. Detta följs av en öppen diskussion på ämnet fältinspelningar – både som kreativt utövande och dess inflytande på en närmare relation till ljud.

 

Frenchs verk omfattar element av intuitiv komposition, fältinspelningar, fotografiska bilder samt improvisation och har framförts, ställts ut och publicerats i många sammanhang. Tillsammans med ljudkonstnären Chris Watson utgör French handledarna i kursen WideEye Sound Recording, ett projekt som pågått sedan 2009. De senaste åren har han varit ”Artist in residence” för organisationer i Estland, Belgien, Frankrike, Litauen, Portugal, Italien, Japan, Korea och Österrike.

 

 FSS medlemmar anmäler sig på hemsidan med För och Efternamn och märk din anmälan med  

”Anmälan EMS Seminarium 8:e maj”

 

 Sista anmälningsdag 8/5 kl 12.

 

Hitta dit!

 

Jez Riley French Blog

 

EMS Hemsida

 

%d bloggare gillar detta: