Dolby Atmos – Framtidens ljudformat för biofilm?!

Ja hu. 64 diskreta högtalarkanaler, som automatiskt anpassas till det befintliga antalet högtalarkanaler…
Spännande förstås, men mest bara lull-lull i den info som gått ut idag.

 

Ett format för Hollwood blockbusters och 3D filmer eller ett universelt format man som biografägare ”måste ha” för att få biobesökare?

 

Hur ”koolt” det än kan verka så måste jag säga att jag är lätt skeptisk om det kommer att slå.

 

 

”Preparing for Dolby Atmos
With the ability to transmit up to 128 simultaneous and lossless audio inputs (channels or objects), and the ability to render from 5.1 all the way up to 64 discrete speaker feeds, Dolby Atmos introduces a completely new audio capability for exhibitors. The inherent scalability and adaptability of Dolby Atmos allows exhibitors to manage their budgets and upgrade cinemas over time, yet improve the experience for audiences at each step.”

 

Lite länkar:

http://soundworkscollection.com/atmos

http://www.dolby.com/us/en/professional/technology/cinema/dolby-atmos.html

Geekstuff white paper:

http://www.dolby.com/uploadedFiles/Assets/US/Doc/Professional/Dolby-Atmos-Next-Generation-Audio-for-Cinema.pdf

2 tankar om “Dolby Atmos – Framtidens ljudformat för biofilm?!

  1. Mats Kullander SF Bio says:

    Hej!
    Det finns i dagsläget tre salonger i Sverige som har Dolby Atmos, vet ej hur många kanaler/ljudpunkter de har, men den 12/11 öppnar vi Filmstaden Scandinavia i Mall of Sacndinavia i Solna (bredvid Friends Arena). En salong kommer att vara dedicerad till IMAX och har därmed 12.1 kanaler (eg samma som Barco Auro). De övriga tre stora salongerna kommer att ha Dolby Atmos, med 55, 47 resp 42 kanaler/ljudpunkter. De övriga sju salongerna har digitalt 7.1-ljud. Till dessa 11 salonger kommer en egen VIP-enhet med stor restaurang, stor bardisk samt 4 VIP-salonger med verkligt breda bekväma VIP-fåtöljer. Kanske Atmosgrejen vore värd några rader?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: